foto: Maria Hagström

Kattungarna blir registrerade i SVERAK, de levereras tidigast när de är 12 veckor gamla. De är då vaccinerade mot kattpest och kattsnuva samt avmaskade och chipmärkta. Kattungarna är veterinärbesiktigade före leverans samt försäkrade för dolda fel genom Agrias Avelsförsäkring i tre år. Föräldrarna till kattungarna har båda genomgått sedvanliga tester samt vaccinationer.

Intresserad?

Om du är intresserad av att köpa en kattunge, ta gärna en första kontakt via mail eller sms. Jag är mycket mån om att köpet ska bli bra både för dig och katten som lämnar katteriet. Var beredd på att många frågor kommer att ställas. Det är frågor kring önskemål om katten exempelvis:

  • Ska den vara till sällskap eller avel?
  • Hur mycket tid kommer du att ha för katten?
  • Har du redan något djur eller vana av djur sedan tidigare?
  • Hur du bor. 

En tid efter det att jag pratat med och kanske träffat alla intressenter och bildat mig en uppfattning om vad man söker, väljer jag ut vilka som skulle passa med vilken kattunge. Kattungarna reserveras. Jag kontaktar därefter var och en som får en liten tid att fundera. Först därefter tingas kattungarna, tingningsavtal skrivs och handpenning betalas. Det är många som är intresserade och jag kan dessvärre inte lova något innan den här proceduren är klar.

Genomfört köp:

Efter genomfört köp vill jag gärna bibehålla kontakten och kommer att finnas till hands för frågor, råd och hjälp så långt mina kunskaper räcker. Om inte lovar jag att lyssna med mer erfarna inom området! Det vore roligt att få hälsa på om jag har vägarna förbi. Jag kan inte att lämna några utställnings- eller avelsgarantier. Jag ser helst att katten inte används i avel med Neva Masqueradue (NEM) och absolut inte i annan blandrasavel. SVERAKS köpekontrakt/överlåtelseavtal används.

Reserverad – kattungen är reserverad, men ingenting är klart och kattungen kan bli ledig igen.
Tingad – handpenning är erlagd för kattungen.
Såld – hela köpeskillingen är erlagd.

* Handpenningen återbetalas ej vid eventuellt återköp *

Det är mycket viktigt att OM du som köpare har allergi, testat i ett par testhem innan tingning.