foto: Maria Hagström

Kattungarna blir registrerade i SVERAK, de får flytta tidigast när de är 12 veckor gamla. De är då vaccinerade mot kattpest och kattsnuva samt avmaskade och chipmärkta. Kattungarna är veterinärbesiktigade före leverans samt försäkrade för dolda fel genom Agrias Avelsförsäkring i tre år. Föräldrarna till kattungarna har båda genomgått sedvanliga tester samt vaccinationer.

Intresserad?

Om du är intresserad av att köpa en kattunge, ta gärna en första kontakt via mail uhedvall@gmail.com eller sms 073-0576995. Jag är mycket mån om att köpet ska bli bra både för dig och katten som lämnar katteriet. Var beredd på frågor som:

  • Ska katten vara till sällskap eller avel?
  • Hur mycket tid kommer du att ha för katten?
  • Har du redan något djur eller vana av djur sedan tidigare?
  • Hur du bor. 

När jag pratat med och helst träffat alla som är intresserade, väljer jag ut vilken kattunge som troligen skulle passa med vem. Jag vill att det ska bli så bra ”matchning” som möjligt. Känns det rätt för dig/er blir kattungen reserverad/bokad.

Jag säljer katter för avel enbart till registrerade uppfödare i SVERAK/WCF eller motsvarande kattförbund i annat land.

Reserverad/bokad – kattungen är reserverad, men ingenting är klart och kattungen kan bli ledig igen.
Tingad – jag tillämpar inte tingning då alla kattungar utvärderas för eventuell avel ända fram till dess att de är tolv veckor.
Såld – hela köpeskillingen är erlagd. Kattungen är nu i köparens ägo och ansvar.

Det är mycket viktigt att OM du som köpare har allergi, testat i ett par testhem innan reservation och senare köp. Det blir svårt och känslomässigt jobbigt med återköp.

Genomfört köp:

Efter genomfört köp vill jag gärna bibehålla kontakten och kommer att finnas till hands för frågor, råd och hjälp så långt mina kunskaper räcker. Om inte lovar jag att lyssna med mer erfarna inom området! Det vore roligt att få hälsa på om jag har vägarna förbi.

Jag kan inte att lämna några utställnings- eller avelsgarantier. Om katten säljs till avel ser jag helst att katten inte används i avel med Neva Masqueradue (NEM) och absolut inte i annan blandrasavel. Det med respekt för alla tidigare uppfödares gedigna avelsarbete och tankar kring avel inom rasen.

Jag vill att du som sällskapskattköpare kastrerar katten och gärna att du scannar för HCM.

SVERAKS köpekontrakt/överlåtelseavtal används.